Újgenerációs berendezés a bőrrák korai diagnosztikájában

Újgenerációs berendezés a bőrrák korai diagnosztikájában

Jövő hétfőn, június 10-én nyílik a 24. Dermatológiai Világkongresszus Milánóban, amelyen a bőrdaganatok diagnosztizálásában új távlatokat nyitó berendezést mutatnak be. A FotoFinder bodystudio ATBM master névű újgenerációs berendezés automatizált, intelligens képalkotó rendszer és a teljes testfelületi dermatoszkópia technológiáját használja. Az eszköz a modern hardver, a kameratechnológia és a különleges szoftver intelligens interakciójára épül. A bőrdaganatok diagnosztikája mellett lehetőséget nyújt hajdiagnosztikára és esztétikára, valamint pikkelysömörben szenvedő betegek PASIscan vizsgálatára.

Mesterséges intelligencia
A FotoFinder élen jár a mesterséges intelligencia (AI) korai bőrdaganat diagnózishoz való használatában.
A berendezés rendkívül nagy felbontású (50 megapixeles), polarizált és különleges utómunkán áteső, nyers formátumú (RAW) képek alapján teszi lehetővé a szakemberek számára a bőrkárosodások struktúrájának és elváltozásainak elemzését.

Teljesen automatizált testszkennelés
A magas minőségű, akár négyszázszoros nagyítást is lehetővé tevő, videó dermatoszkópia segítségével az orvosok a bőr legapróbb sejtszerkezeteit is vizsgálhatják. Az integrált és teljesen automatizált testszkennelés során a berendezés a teljes testkép alapján azonosítja a meglevő bőrelváltozásokat és sérüléseket és relevancia szerint rendezi sorba azokat. Az orvosok így azonnal láthatják a rendellenes, a többitől különböző „gyanús” anyajegyeket vagy bőrelváltozásokat. A modern titkosítási technológia és megújult felhasználókezelés révén az adatvédelem és a páciensek bizalmas információinak megfelelő kezelése biztosított.

Létfontosságú időnyereség
A FotoFinder úttörő szerepet játszik a mesterséges intelligencia felhasználásában a bőrdaganatok korai diagnózisához. A jóindulatú anyajegyek között megbúvó rosszindulatú bőrelváltozások korai észlelése a magas kockázati csoportba tartozó páciensek számára létfontosságú időnyereséget jelent. Az újgenerációs berendezéssel – a korábbi modellhez képest – kétszer gyorsabban végezhető el a bőr teljes, következetes és rendkívül magas felbontású képeken keresztüli dokumentálása. Az új munkafolyamatnak köszönhetően a gyanús, újonnan megjelent vagy megváltozott bőrelváltozások sokkal gyorsabban és pontosabban diagnosztizálhatók, nagyban megkönnyítve és egyszerűsítve a veszélyeztetett páciensek vizsgálatát.”