Új év, új esélyek

Új év, új remények

 

Nehéz év volt számunkra 2019. A BOOM Magazin nyomtatott kiadását befejeztük, online folytatjuk tovább. Anyagi okokból. A szívünk csücske volt a kézbe vehető, a nyomda illatát árasztó papíralapú termék. De nem tudtam megszervezni a finanszírozást. Bevallhatom: nem értettem igazán hozzá, alábecsültem ennek jelentőségét. Azt hittem, ezt is megoldom… Tévedtem

Többször felcsillant a remény, hogy egy befektető átveszi tőlünk ezt a gondot, s nekünk csak a tartalomra kell koncentrálni. Egyszer már a szerződés tervezete is megvolt… Akkor úgy éreztük, megfogtuk az Isten lábát, a magazin új formában, új felállásban, megy tovább. Nekünk csak ez volt fontos… Aztán a befektető visszalépett. Nagyon sajnáltuk. Magunk között azt mondtuk, ő meg tudta volna csinálni. Volt tőkéje, koncepciója, kapcsolatrendszere… S ugyanazt az értékrendet képviselte.

Aztán jött egy másik, nagyon lelkes vállalkozó. Ő is hitt a magazinban, de egyedül nem merte bevállalni. Érthetően. Nem volt annyira tőkeerős, hogy kockáztasson. A kiszemelt társbefektető azonban nem látott perspektívát egy print termékben. Ez is kútba esett. A lap ekkor még megjelent, de döntöttünk: 2019 nyarán irány az online megjelenés!

De ezzel még nem volt vége. Egy még lelkesebb, még elszántabb vállalkozó jelent meg a színen: nem zavarta, hogy a magazin print formában már nincs, több beszélgetés után idei újraindítást tervezett. Szárnyalt a fantáziája, és ez tetszett. Kollégája azt mondta, amit ő elhatároz, azt meg is csinálja… Nyáron  elkészült az üzleti terv: idén februárban restart, év végén már több ezres példányszám, és…nyereség. A lappiacot ismerve ez túlzott optimizmusnak tűnt. Aztán az üzleti tervről kiderült: egyes tételei voltak reálisak… A befektető-jelölt ezzel szembesülvén, visszalépett.

A teljes képhez tartozik, hogy a lap jó 2,5 éves létezése alatt volt egy nagyon jó szakmai-anyagi támogatónk, az MVÜK (Magyar Vállalatvezetők Üzleti Közössége), s ez a csapat most is velünk maradt. A jelent és a jövőt velük együtt tervezzük, szervezzük.

Tudjuk, kockázatos a nyomtatott lapok piaca. De hisszük: egy üzleti magazin még elférne rajta. Talán lesz még egy vállalkozó befektető, aki belevág… Mi segítenénk neki!

Tehát nem adtuk fel! Az üzleti sztorikat online felületen jelentetjük meg.  Skonda Mária szerkesztőtársammal ezen dolgozunk. Remélem, olvasónk is lesz, elég.

És persze, itt van a másik „szívünk csücske”, a könyv. A 365 üzleti történet. Ebben nem csalódtunk. Sikeres lett. Nagyon! 2019 októberétől naponta feltesszük a könyvben megjelent üzleti sztorikat a www.boomonline.hu oldalra. Egészen 2020 októberéig. 2020 novemberében pedig itt lesz az újabb könyv. A 365 üzleti történet 2. A történeteket most gyűjtjük, még keressük az új szereplőket. Hisszük, a siker ezúttal sem marad el. Ilyen ugyanis még nem volt: 365 magyar cégvezető, tulajdonos mesél el egy-egy üzleti történetet. Remek olvasmány, minden napra.

A könyvhöz kapcsolódva 2020. január 15-én elindul a Klub365 formáció is, ami egy nagyon laza közösség lehet a könyvben szereplőkből és az új könyv potenciális szereplőiből. Van téma, van szakmai tudás, tapasztalat elég ahhoz, hogy időnként egy érdekes tartalom miatt összejöjjünk, ismerkedjünk, kapcsolatot építsünk…

Ilyen lesz a 2020-as évünk. De minden nem látható előre. Nem zárjuk ki, hogy ebben az évben is várnak ránk izgalmas fordulatok, ígéretes fejlemények, kellemes meglepetések.

A boommagazin.hu (boomonline.hu) olvasóinak is remek új évet kívánunk, sikerrel, jó kedvvel, sok vidámsággal.

Kocsi Ilona alapító, szerkesztő