Gardenexpo

Megnyílt a Gardenexpo

Nappali a kertben? Vasárnapi főzés a teraszon? – új, modern életmód hódítja meg a kerteket nálunk is, úgy ahogy azt a külföldi, főleg angol és amerikai tévéműsorokban már régóta láthattunk. A fiatal generáció ugyanis nem nagyapáink hobbikertjére vágyik, nem szeretne reggeltől estig kapálgatni és nyírni a füvet, hanem élvezni akarja a teret, ami a házat körülveszik, vagy egy lakóparkban a házak közötti tereket tölti ki.
De hogyan is kell ezt megvalósítani? A magazinok és a tévéműsorok mellett most személyesen is megnézheti az ezzel kapcsolatos ötleteket a Gardenexpo kiállításon, amit a hét végén rendeznek a Budapest Sportarénában.
Ahhoz, hogy funkciójában, megjelenésében és kényelmében is a lakás belső tereit tükrözze a kert vagy a terasz, a háromnapos kiállításon a gyártók a vízálló anyagok, a magas UV-tűrő képesség, a tartósság, és a négy évszakos üzemmód különféle variációit mutatják be az érdeklődőknek.
A téli hónapok bezártsága után nem csak a nappali, hanem a konyha is kiköltözik végre a kertbe vagy a teraszra. A multifunkcionális és egyszerűen használható berendezésekkel forradalmasították a kültéri sütést-főzést, az örök kedvenc grillsütő mellett egyre népszerűbbek a mobil kemencék és a kerti sparheltek, sőt, a zöldségek pároláshoz sem kell többé a konyhai tűzhely mellett álldogálni.
A hagyományos kertészkedés se szorul azért háttérbe, a Gardenexpo látogatói ismert kertészektől, például Megyeri Szabolcstól és Bálint gazdától kaphatnak hasznos ötleteket, a kerttervezési miknták mellet pedig a kertműáveléshez szükséges képek kínálata is várja a látogatókat.
Különleges virágokban sem lesz hiány, a szokásoknak megfelelően orchidea kiállítás is társul a Gardenexpohoz, aki pedig különleges módon szeretné díszíteni kertjét, ötleteket kaphat a tűzifa esztétikus és látványos elrendezéséhez is.