Jótékonysági árverés a Fashion Street-en

Jótékonysági árverés a Deák Palotában

Az üzleti élet mecenatúra programjának egyik legfrissebb példája a Deák Ferenc utca, azaz a divatra koncentráló  Fashion Street által megálmodott kezdeményezés. Mesék, művészet, divat: három hívószó, mely több száz tehetséges hazai művészt szólított meg 2019 januárjától májusáig. A program keretében az Arthungry.com művészeti portállal és a Bartók Béla Boulvard-ral összefogva négy művészeti ág fiatal alkotóit hívták meg műveik bemutatására pályázati felhívásokkal a szervezők. A pályázatsorozatot a kezdetektől egészen kimagasló érdeklődés övezte: közel ezer pályamű érkezett be az öt hónap során a festészet, a fotóművészet, a grafika és a szobrászat területéről, melyekből a szakmai zsűri négy győztes és négy különdíjas alkotót választott ki minden művészeti ágból, akiknek műveit  a  Deák Palotában állították ki.

A megálmodott és sikerrel lebonyolított képzőművészeti program betetőzéseként a szervezők az alkotókkal egyetértésben a művekből árverést rendeznek azzal a céllal, hogy beteg gyerekek egy-egy álmának beteljesüléséhez hozzájáruljanak. A győztes és különdíjas művészek összesen 69 alkotásának izgalmas jótékonysági aukciójára szeptember 19-én, 18:00-tól kerül sor.

Az aukción szereplő művek alkotói fiatal koruk ellenére már komoly rangot szereztek az általuk reprezentált művészeti ágakban. A festészet területéről Bereczki Kata és Nagy Sára, a fotográfia területéről Darab Dénes (aki „civilben” táncművész) és Szigligeti Balázs, a képgrafika Csorba-Simon István, Birinyi Tamás, valamint a szobrászat területéről Ammer Gergő és Rabóczky Judit alkotásai kerülnek kalapács alá. A művészek figyelembe véve az árverés jótékonysági célját, műveik kikiáltási árát a piaci ár alatt határozták meg, így a legalacsonyabb kezdő licit huszonötezer forint.

Az aukciót a Csodalámpa Alapítvány nagykövete, a művészeti életből ismert Juhász Anna irodalmár vezeti. Az aukció teljes licitbevételét a Csodalámpa Alapítvány számára ajánlják fel, akik évente 260-280 életveszélyesen beteg gyermek kívánságait segítenek valóra váltani.
Az aukción való részvételi szándékot szeptember 18. 18 óráig lehet jelezni a johanna.gobl@immobilia.hu címre.

https://www.facebook.com/events/420187511957481/