Jelenlegi hely

Ugyanaz a történet

Mészáros György, a 3rdGEN Zrt. alapító elnöke
Mészáros György, a 3rdGEN Zrt. alapító elnöke
„Nagyon izgultam. Addigi életemben alig néhányszor találkoztam ilyen magas pozíciójú emberrel.”

 

Esős, őszi nap volt, 2014-et írtunk. Akkori cégem, az MVÜK, 4 éve működött. Profit még nem volt, de legalább fizetésem igen, ám az is mindössze 2 éve. Üzleti klubjainkba a legdrágább éves díjunk 490 ezer Ft volt, egy egész évre, én meg éppen belépni készültem a Vodafone kapuján, hogy egy ottani igazgatóval találkozzak, és meggyőzzem arról, érdemes több millió forintot fizetni a velünk való együttműködésért. Nagyon izgultam. Addigi életemben alig néhányszor találkoztam ilyen magas pozíciójú emberrel... Úristen, egy Vodafone igazgatóhoz megyek tárgyalni! Büszke voltam, de tartottam is a találkozótól...

Ilyenkor szokott az jönni, hogy igen, sikerült, csodálatos üzleti kapcsolat lett a vége. Ez így is volt, de mégsem ezért mesélem el e sztorit, hanem a rendhagyó befejezés miatt. Vagy mégsem rendhagyó? Lehetséges, hogy velem mindig ugyanaz történik?! Csak más időben és máshol.

Bementem, és vártam a „nagy” embert. Egy joviális, de fiatalos, öltönyös úr jelent meg. Bemutatkozott. Nyugodt volt, megfontolt, kíváncsi és várakozásaimmal ellentétben, egyáltalán nem nagyképű. Ettől tartottam leginkább, hiszen kis cégként arra számítottam, hogy kissé fölényeskedő lesz a megbeszélés hangulata. Amikor két hét múlva ismét bementem, már jobban éreztem magam, egy dolgot leszámítva: az igazgató úr a „gatyámat is lealkudta”, keményen, de korrekten képviselve munkaadójának érdekeit. Nem számított. Így is hatalmas sikerként könyveltem el, hogy a nagy Vodafone az ügyfelünk lett.

Két évig tartott gyümölcsöző együttműködésünk, amikor is ez az igazgató elhagyta a piros hajót. Kapcsolatunk ugyanakkor nem szakadt meg. Talán szabad azt mondanom, hogy megszeretett bennünket, és továbbra is látogatta üzleti közösségünket, de immár egy másik cég színeiben. Közel 3 év telt el így, amikor igazgató úr ismét új kihívásokat keresett. Közben egyre jobban megismertük, tiszteltük egymást.

A pozitív történet itt akár véget is érhetne, de valójában még csak most kezdődik! A történelem megismételte önmagát. A Vodafone-hoz egy MVÜK-tag közvetítésével jutottam el, ahogyan MVÜK-cégtársamhoz, Jánoshoz is. Találkozásunkkor még más vállalatnál dolgozott, aztán váltott: velem folytatta a munkát. De ez a korszak lezárult, továbbléptem.

2019 év végén két kiváló felsővezetővel megalapítottam a 3rdGEN Zrt-t, Magyarország egyetlen harmadik generációs mentoring- és tanácsadócégét, amely szándékaink szerint meg fogja reformálni a tanácsadási piacot. Egyik alapítótársam – legnagyobb örömömre – elvállalta új cégünk operatív ügyvezetői pozícióját. Ő az az ember, akiben maximálisan megbízom. Csepregi Ottónak hívják. Előző életében a Vodafone egyik igazgatója volt. Igen, az a „bizonyos” igazgató...