Jelenlegi hely

Tojás és tükörtojás – a vissza nem fordítható változás

Dr. Rázsóné Szórády Csilla, az újHáz Centrum vezérigazgatója
Dr. Rázsóné Szórády Csilla, az újHáz Centrum vezérigazgatója
„Egyszerűen nem tudtam letenni a saját szemüvegem, és kilépni abból a keretből, ahogyan mi működünk”

 

Húsz éve vezetek kisebb nagyobb csapatokat, szinte kezdőként ebbe a „létformába” csöppentem bele, mégis mindig akad valami újdonság, ami miatt úgy érzem, érdemes tanulnom A kollégáim szerint kihívásokat kedvelő, rendkívül kitartó és eredménycentrikus vagyok. Szeretek alkotni, valami újat létrehozni, de igényem van arra is, hogy folyamatosan fejlődjek. Ennek érdekében időnként szívesen elhagyom a komfortzónám is.

Tizenöt éve vagyok az újHÁZ Centrumnál. Ez a másfél évtized a gyors ütemű fejlődésről szólt, egyre komplexebb feladatok elé állítva engem és a hálózatot, amellyel párhuzamosan nőtt az általam irányított szervezet is. Pár éve azonban egy 360 fokos felmérés révén kiderült: munkatársaim azt szeretnék, ha támogatóbb vezető lennék.

Sikeres társaság vezetőjeként ilyen felmérést készíttetni és az eredménnyel szembesülni, olyan, mintha hóvihar idején a meleg kandalló mellől strandpapucsban önként futnánk ki a jégre. Nem éppen komfortos, azonban a fejlődés lehetőségét mindenképpen magában hordozza. Úgy döntöttem, vezetői készségeim fejlesztése érdekében beiratkozom egy coach képzésre, ami már az első alkalommal húsbavágó tapasztalást hozott.

Egy szituációs gyakorlat során az egyik nagyvállalatnál dolgozó kolléga felvázolta a szakmai problémáját: hónapok óta nem tud egy posztot megfelelő alkalmazott felvételével betölteni. Persze, én azonnal a saját cégünkre gondoltam, ahol, ha a munkatársaim jelzik, hogy szükségük van segítségre, megteremtjük annak a feltételeit, hogy akár a következő hónapban már egy új munkavállalóval bővüljön a csapat. Egyszerűen nem tudtam letenni a saját szemüvegem, és kilépni abból a keretből, ahogyan mi működünk. Rögtön ítélkeztem és ezt nyersen a tudtára is adtam. A coach szemléletből semmi nem valósult meg.

Innen indulva nagy eredmény, hogy a képzés végére bátran azt mondhattam, levettem a szemüveget és ma már enélkül nézem a világot. Megtanultam, mi az aktív hallgatás, az értő figyelem. Már nem ítélkezek mások felett, hanem valóban megpróbálom megismerni a helyzetét és az alapján közösen megtalálni a legjobb megoldást. Ez egy valódi transzformáció volt. Az oktatónk szerint olyan, mint a tükörtojás és a tojás esete. A tükörtojás is tojásból van, mégsem változtatható már vissza.

Az én példám a bizonyíték arra, hogy két évtizednyi vezetés után is van mit tanulni, van hová fejlődni, aminek nyomán valódi változás érhető el. A vezetői eszköztáram bővült, miközben a szemléletmódom végérvényesen átalakult. Ennek pedig nem csak én lettem a nyertes, hanem építőanyag-kereskedelmi hálózatunk is.