Jelenlegi hely

Rendszerben, rendszerrel, emberrel

Egerszegi Krisztián, a MiniCRM Zrt. tulajdonos cégvezetője
Egerszegi Krisztián, a MiniCRM Zrt. tulajdonos cégvezetője
„Nem volt elég felfedezni a tévedést, mindent újra kellett írni. Na, ez nem az én műfajom…”

 

Rendszerben gondolkodó ember vagyok. Ez jó, ám kevés ahhoz, hogy részleteiben is uraljam a cég napi működését. Főleg akkor, ha látszólag minden rendben van, ám egyszercsak eltűnik 25 milliós nyereség a nyilvántartásból. A valóságban megvolt, papíron nem. Fordítva, persze, rosszabb lett volna.

Egy életre megutáltam az Excel táblákat. Előző cégemnél ugyanis még nem volt vállalati folyamatkezelési rendszer, manuálisan tartottunk nyilván mindent. Ám elég volt egy figyelmetlenség, egy dátum és egy szám elírása, és minden a feje tetejére állt. Olyan nincs, hogy a nyilvántartás ne a valóságot tükrözze, gondoltam, és nekiálltam rendezni a sorokat. Tíz lépcsőfokot visszalépve, nagy nehezen megtaláltam a hibát. 48 órán keresztül éjjel-nappal a számokat bogarásztam, a hibát keresve. Megtaláltam. Rémálom volt ez a két nap, de a hét többi része is. Nem volt elég felfedezni a tévedést, mindent újra kellett írni. Na, ez nem az én műfajom, ezért azonnal megoldást kerestem arra, hogyan lehetne kiküszöbölni az emberi hibát. Így jutottam el a MiniCRM rendszerig, amit egy hét alatt bevezettem a cégnél. Kulcsfelhasználóként egyik reggel gyorstalpaló tanfolyamot tartottam a kollégáimnak, és attól kezdve eltűnt az Excel rémálom. Felszabadultam!

Korábban ugyanis mindent tőlem kérdeztek, amolyan intelligens elosztóközpontként, meg információs pontként működtem. Ha valaki valamit nem tudott, rögtön hozzám jött. Nélkülözhetetlen voltam. Elegem lett belőle! A cégvezetői feladatokra, azaz az érdemi munkára alig jutott idő. Az új programmal megváltozott minden. Én reggel 9-ig elvégeztem az adminisztrációt, a kollégák a rendszerből tájékozódtak, nem volt szükség kézivezérlésre. Minden működött. Jobban, mint korábban.

A MiniCRM annyira megfogott, hogy 2012-ben tulajdonos is lettem a cégben. Kinyílt előttem a világ. Az előző vállalkozásomban kevés, ám nagyértékű megbízásokat teljesítettünk, nagyvállalatok részére. Itt meg a kkv-k a célközönségünk, itthon és külföldön is. Határtalan a növekedési potenciál, izgalmas a terep. Nagy fantáziát látok benne, így amint tehettem, kiszálltam az előző cégemből. Elvittem odáig, ameddig tudtam. A rendszer, amit ott építettem, a cég átadása után is mind a mai napig jól működik.

A MiniCRM-nél értettem meg, hogy egy jó vezető, stratégiai gondolkodással, még kevés a cég sikeréhez. Mint ahogy egy szuper szoftver, korszerű műszaki háttérrel sem elég. A kettő együtt viszont fantasztikus párost alkothat.

A napi munkáknál már nincs rám szükség. A stratégiára, irányításra koncentrálhatok. Új élet, új világ nyílt meg számomra. 2012-hez képes több mint tízszereztük az árbevételt. Nemcsak a valóságban, a kimutatásokban is. Ezt emberi tévedés nem ronthatja el!