Jelenlegi hely

Hókáosz után vállalati kolbászparti

Valentinyi Zoltán, a HAVI Logisztics  Kft. ügyvezető igazgatója
Valentinyi Zoltán, a HAVI Logisztics  Kft. ügyvezető igazgatója
„A sikerben minden bizonnyal az is benne van, hogy ez a miénk. Ilyen csak a mi vállalatunknál készül."

 

Mindenkit váratlanul ért 2013. március közepén a nagy havazás. Járhatatlanná váltak az utak, káosz alakult ki a forgalomban. A mi munkatársainknak azonban még ekkor is szállítaniuk kellett, raktárosainknak ki kellett készítenie a megrendelt termékeket és az adminisztratív dolgozóknak mindezt támogatniuk kellett. Kemény 3-4 nap volt, és az utakon nem is veszélytelen.

Az időjárási katasztrófa elmúltával azon gondolkodtunk, hogyan köszönjük meg a helytállást kollégáinknak. Adjunk jutalmat? A pénz mindig mindenkinek jól jön, de annyit nem tudtunk volna adni, amennyi emlékezetessé tette volna e gesztust, keveset meg nem volt értelme. Olyan ajándékot szerettünk volna, amire sokáig emlékezni fognak.

Ekkor dobtam be az ötletet: készítsünk kolbászt, szervezzünk kolbász partit, ahová munkatársaink mellett partnereink is megkóstolhatják a mi „házi készítésű” sültkolbászunkat. Békéscsabáról származom, tudom, hogyan kell jó kolbászt készíteni. A menedzsment tagjai támogatták a javaslatot, bár titkon talán tartottak is tőle.

Egy ismerős hentesnek szóltunk, hogy nagy mennyiségű darált húsra lesz szükségünk – úgy 100 kg-ban gondolkodtunk –, s beszereztük a szükséges kellékeket, fűszereket. Vállalatunk összes vezetője és néhány ügyfelünk képviselője már reggel nekiállt neki állt kolbászt készíteni. A kolbászpartira érkező kollégák, ügyfelek messziről érezhették a sült „disznóság” ínycsiklandó illatát.  Maradt bőven nyerskolbász is, amit kollégáink jutalmazására szántunk, de a vendégeknek is jutott belőle.

A parti jól sikerült. Olyannyira, hogy utána közkívánatra hagyományt teremtettünk belőle: minden évben kolbászkészítés van a cégnél.  És nincs megállás! Már 500 kiló darálthúsból készül a finom csabai, annyian kérik, rendelik. Sokan állítják, ilyen finomat azóta sem ettek, és elkérik a „titkos receptet”. Odaadjuk. A sikerben, és hogy sokan ennyire rajonganak e kolbászért, minden bizonnyal az is benne van, hogy ez a miénk. Ilyen csak a mi vállalatunknál készül és közösen állítjuk elő, raktárosok, gépkocsivezetők és irodai dolgozók. Magunknak és ügyfeleinknek. Ez a kolbász nem csak a kivételes recept miatt különleges, hanem attól is, hogy együtt készítjük és az egyik legfontosabb alapanyag benne a szeretet.

A kolbász összehozta a csapatot. A közös készítés – bárki bekapcsolódhat, aki ráér, vagy kedve van hozzá –, a közös falatozás tradícióvá vált. Joggal merült fel az igény, ha már ennyire megszerettük, a miénknek érezzük, akkor miért nem adunk neki nevet? Minden hírességnek van neve! Meghirdetjük hát a névadó versenyt. S talán a következő kolbászkészítésnél már nevén szólíthatjuk a mi „házi kedvencünket”.