Jelenlegi hely

Dupla csapás túlélője

Dr. Orosz Csaba, a Horoszcoop Kft. tulajdonos-ügyvezetője
365 üzleti történet, dr. Orosz Csaba
"Tetszett nekik a bátorságom, a kitartásom, a vállalkozó kedvem. Még nem bíztak bennem, de megelőlegezték a bizalmat..."

 

Sokat köszönhetek a japánoknak. Amikor 1989 decemberében megalapítottam a vállalkozásomat, rögtön úgy gondoltam, hogy piacunktól távoli nagy gyártók termékeit vezetem be a hazai piacra. Tudtam, hogy az állami vállalatoktól menekülni kell, mert már-már elviselhetetlen volt, ahogy szakmai kérdésekben alkalmatlanok döntöttek, mert a szakmai tudást megelőzte a politikai megbízhatóság. Így amint lehetett, önállósodtam. Felkészültségem mellett szerencsém is volt. Mint mérnök-külkereskedőt, egy ismerősöm megkért, szerezzek be számára valami jó, minőségi targoncát. Nekem a Toyota jutott eszembe, de akkoriban ez nem volt egyszerű. A Toyota nem volt bent Magyarországon.

Úgy gondoltam, a rendszerváltással ezen is változtatni kellene. Bementem a japán nagykövetségre, hogy én azonnal tárgyalni szeretnék a Toyota vezetőivel. Megmosolyogtak. Ám adtak egy jó tanácsot: a japán cégek a nagy kereskedőházakon keresztül jelennek meg, különösen Kelet-Európában. Így kerestem fel a Sumitomot.

Egy hét múlva már a Toyotánál tárgyaltam, ahol kifejtettem, kizárólagosan én szeretném forgalmazni Magyarországon a targoncáikat. Úgy néztek rám, mint egy csodabogárra. Tíz japán ült velem szemben, és mindenről kifaggattak. Mintha kihallgatáson lettem volna! Bizalmatlanok voltak, túl nagy tőkehátteret nem fedeztek fel az alig pár hónapja indított vállalkozásom mögött. De tetszett nekik a bátorságom, a kitartásom, a vállalkozó kedvem. Még nem bíztak bennem, de megelőlegezték a bizalmat. Elkezdtük a közös munkát. Azt látták, amit mondok, betartom. Azt tapasztalták, szakmailag kompetens vagyok, értem a japán termelési, üzleti kultúra lényegét. S amikor sok hónap után is megbízhatónak bizonyultam, a bizalom is megvolt. Ekkor már  a Sumitomo tőkével is mögém állt.

A Toyota-targoncákkal megerősödött a vállalkozásom. Majdnem 20 éven át tartott ez az idilli állapot. 2008-ban azonban úgy döntött a Toyota, hogy Európában saját kezébe veszi a disztribúciót, azaz visszavásárolta az értékesítési jogokat. Ez nagy csapás volt, hiszen  árbevételünk fele innen származott. Ezt még tetőzte a világgazdasági válság. Dupla csapás! Ennek ellenére nagy beruházásba kezdtünk és a válság alatt hoztuk létre az 5000 négyzetméteres műhely-, raktárbázisunkat. Mindenki azt jósolta, ebbe belebukunk. Én viszont bíztam abban, hogy az ésszerű beruházás, fejlesztés az egyetlen módja a kiesett forgalom pótlásának, illetve a versenyképességnek. Tevékenységünket átcsoportosítottuk, a kereskedelem mellett a szervizre, s egyéb technikai-technológiai szolgáltatásra koncentráltunk, speciális gépeket gyártó cégek képviseletére álltunk át. Egyszer csak azt vettem észre, a túlélők között vagyunk. 

Bár árbevételben nem jutottunk vissza a 2008-as magaslatokra, de nyereségben már fölötte vagyunk. Üzletfeleim között újra vannak japán cégek. Hiába, szeretem a japán kultúrát. Egyszerű, tiszta, szakszerű. Ezt akár újabb húsz évre bevállalnám!