Jelenlegi hely

Az a recept, hogy nincs recept

Pesti Tímea, a LeasePlan Zrt. vezérigazgatója
Pesti Tímea, a LeasePlan Zrt. vezérigazgatója
„Saját erősségünkre kell építeni, nem mások technikáira. És ha nők vagyunk, vezetőként is maradjunk azok.”

 

Augusztus 20-ra minden évben elkészül az ország tortája. A recept nyilvános, hogy utána mindenki el tudja készíteni. Ha megkóstoljuk a „másolatokat”, meglepődünk, hogy az ugyanaz mennyire más. Az összetevőkön múlik minden.

Ez jutott eszembe egy korábbi állásváltoztatásomról. Egy MBA-s csoporttársam amerikai munkát kapott, addigi ügyvezetői pozíciójára engem ajánlott. Egy svéd, tőzsdei vállalatról volt szó. Szívesen vállalkoztam a felvételi interjúra. Előtte ismerősöm alaposan felkészített mind a cégből, mind pedig a felvételiztető skót vezetőből. A legapróbb részletekre is kitért, az összes lehetséges kérdést végigvettük, ő pedig mindenre megmondta a helyes választ. IIyen ismeretekkel senki nem lesz esélyes velem szemben, jósolta.

Kívülről tudtam a leckét, amikor a skót üzletemberrel leültem. S tényleg, az első kérdés az volt, amit ismerősöm jelzett. Fújhattam volna a betanított szöveget, de bekapcsolt a természetes énem, az ösztönöm – nem tudok színészkedni, hogyan lehetnék hiteles, meggyőző, ha nem a saját véleményemet mondom el, nem tudom „nélkülem” átadni a megtanultakat! Azonnal tudtam: ez így nem fog menni. Vagy magamat adom, s őszintén azt felelem a kérdésekre, amit gondolok, vagy nincs értelme az egésznek… Mégsem egy rossz színésznőt akarnak kinevezni, hanem egy olyan vezetőt, akiről látják, van elképzelése a cégvezetésről, látják az egyéniségét, energiáit! Persze, a kapott információkat használtam, ez nagy segítség volt, de le kellett fordítani azokat Pesti Tímeára.

 A beszélgetés végén az ismerősöm csodálkozva rám nézett, s megjegyezte: nem gondolta volna, hogy a tuti receptje máshogy is tud működni. Sőt, még jobb is tud lenni! Az állást megkaptam.

Légy önmagad! – ez az egyik fő tanácsom fiataloknak, vagy a sikerre vágyóknak! Két szervezetben dolgozom mentorként – a HBLF-nél és a Menedzserszövetségnél –, ahol szinte mindig belefutunk a témába: figyeljék a sikeres vezetőket, tanulják el tőlük a jó fogásokat, a technikákat, de mindig adaptálják azokat saját személyiségükre. Ahogy az ország tortájánál is, ugyanazok az összetevők mindenkinél máshogy hatnak. Saját erősségünkre kell építeni, nem mások technikáira! És ha nők vagyunk, vezetőként is maradjunk azok. Használjuk saját előnyös tulajdonságainkat a boldoguláshoz. Ne másoljuk a férfiakat – legfeljebb az autóvezetésben…

Visszatérve a felvételire: a budapesti találkozó után a svéd tulajdonos is látni akart. Stockholmban két órát beszélgettünk. Szakmáról, kompetenciákról szinte semmit. Csupán egy dolog érdekelte: nőként miként fogom megállni a helyem. A vállalat 24 országban volt jelen 50 éve. Sehol egy női ügyvezető. Egy év múlva a tulajdonos jelezte: ezen változatni fog. Megtört a jég.