Jelenlegi hely

Az igazi változás egy ébredéssel kezdődött

Illy Gábor, a Baumit Magyarország ügyvezető igazgatója
Illy Gábor, Baumit, 365 üzleti történet
„Brian Tracy ebben a könyvében a személyes felelősségvállalást ösztönzi: ne hivatkozzunk másra, a körülményekre, fogadjuk el, hogy saját életünk kovácsai alapvetően mi magunk vagyunk. Ez olyan fontos felismerés, amit javarészt ennek a történetnek és ennek a könyvnek köszönhetek”

 

Hallottam 1999 tavaszán, hogy Magyarországra jön és előadást tart Brian Tracy, a sikeres management tanácsadó, akinek a könyvei világhírűek. Motivációs beszélőnek is nevezik.
Életemnek egy nehezebb szakaszát éltem akkoriban, már a testem is jelzett, hogy nem lesz ez így jó: lassítsunk, változtassunk! Leginkább a napi stresszből való kilépés motivációjával rendeltem meg a költséges jegyet. Tegyünk egy próbát Brian Tracyvel: lássuk, mit tud majd mondani! Pontosan emlékszem a napra, 1999. április 30-a volt. Az elegáns környezetbe elegáns öltönyben érkeztem, elegáns üzletemberek társaságába. Valószínűleg az előadás is kiváló volt.
Azon a napon számomra mégsem sikerült átadnia Tracynek magvas gondolatait, mivel a hetek óta halmozódó stressz és kimerültség okán – egyszerűen ülve elszundítottam.
Arra riadtam fel, hogy kigyúlnak a fények, mindenki tapsol, feláll, tehát a jelek szerint célhoz ért az előadó mondanivalója. Egyedül én maradtam ki a közös élményből. Kisvártatva bemondták a nevem, mint kiderült, tombolát sorsoltak ki, melyet én nyertem. Még mindig zavartan, de már elégedett belső mosollyal, azonnal megvettem Brian Tracy friss könyvét, majd beálltam a „dedikálós” sorba. Mindenkinek csak annyit írt a példányába, hogy: Tracy. Amikor én kerültem sorra – még álmos szemekkel szemlélve a nagy embert –, angolul elnézést kértem tőle, amiért elszundítottam az előadása alatt.
Szelíd, udvarias mosollyal nézett rám, megkérdezte a nevemet. Gabriel, mondtam az egyszerűség kedvéért. Bólintott, és beírta: „Gabrielnek – BrianTracytől”. Szerintem nekem van egyedül ilyen névre szóló dedikálásom tőle, egy ilyen furcsa történetnek köszönhetően.
A könyv címe magyar fordításban Maximális teljesítmény, de én inkább A maximum, amit elérhetsz címet adtam volna. A leírtak alapján kezdtem egy kicsit másként gondolkodni és emiatt másként élni. Brian Tracy ebben a könyvében a személyes felelősségvállalást ösztönzi: ne hivatkozzunk másra, a körülményekre, fogadjuk el, hogy saját életünk kovácsai alapvetően mi magunk vagyunk. Ez olyan fontos felismerés, amit javarészt ennek a történetnek és ennek a könyvnek köszönhetek. A Baumit ügyvezetőjeként ma már egy sikeres vállalatot irányíthatok, ez ennek az átváltozásnak is betudható. Elégedett ember vagyok szakmai és magánéletben egyaránt. És azóta rengeteg Tracy-könyvet ajándékoztam az arra érdemeseknek. A könyv bölcsességéről, hasznosságáról nagyon jó visszajelzéseket kaptam.

Három és fél éve újra Magyarországon járt Brian Tracy. A teljes menedzsmentemet magammal vittem a rendezvényre. Higgyék el, érdemes meghallgatni és elfogadni, „magyarra fordítva” értelmezni, mert előadása az életről szól. A mi életünkről.