Jelenlegi hely

Kínai volt az olasz

Bojinka Miklós, a Sanimix Kft. tulajdonos ügyvezető igazgatója
Bojinka Miklós, 365 üzleti történet
„Nem csaltam, gyártóként Kínát jelöltem meg. Viszont ahhoz, hogy az árbevételem ne csökkenjen, háromszor annyit kellett eladnom, mint korábban. Sikerült...”

 

Olasz gyártóktól vettem a csaptelepeket és a zuhanykabinokat. Drágábbak voltak, mint más termékek, de jobb minőségűek. Azt gondoltam, ezzel vígan elélek, hiszen a piacgazdaság az igényesebb vásárlókat is „kitermeli”. Erre alapoztam üzleti stratégiámat. Tévedtem. A piacot elöntötték az olcsó kínai termékek, és nem is voltak rosszak.

Ennek okán az ezredfordulón megbíztam egy kínai gazdaságkutatót, hogy térképezze fel, kik gyártanak Kínában csaptelepet és zuhanykabint.  Egy évig tartott e munka, de megérte. Több száz kínai gyártó nevét, s főbb adatait adta át, amiből aztán kiválasztottunk 10-10 vállalatot. Gyártási paramétereik nagyon hasonlóak voltak, a helyszínen, személyesen akartunk dönteni.

 Majdnem húsz gyártót látogattunk sorra. Mondhatom, tanulságos volt e szakmai út. Egyrészt nagyon jó gyártókat találtunk, másrészt…

Nos, az egyik gyártónál, rögtön a bejáratnál a mi raklapjainkat találtuk, rajta a cégnevünket és logónkat. Nem értettük, hogyan kerültek oda, mivel mi olaszoktól rendelünk. A kínaiak sem értették, miért értetlenkedünk, és mit akarunk megismerni, mikor már évek óta gyártanak számunkra. A Sanimixnek? – és még jobban csodálkoztunk, és esküdöztünk, mi még a kínaiak termékével nem találkoztunk.

Aztán a kínai tulajdonossal együtt próbáltuk tisztázni a félreértéseket. Kiderült, mindketten igazat mondtunk. A kínai gyár tényleg nekünk gyártott, csak az olaszok honosították a kínai árut és többszörös áron számlázták felénk, mint olasz gyártmányt. Felháborodásom csak nőtt, amikor megtudtam, milyen áron szállítanak a kínaiak az olaszoknak.  Harmad áron.

Azonnal döntöttem: megállapodtam ezzel a gyártóval, lekötöttem a teljes kapacitását, és még kettő céggel szerződtem. A csaptelepet mindenhol sokkal olcsóbban kaptam, és harmad áron kezdtem el értékesíteni. Nem csaltam, gyártóként Kínát jelöltem meg. Viszont ahhoz, hogy az árbevételem ne csökkenjen, háromszor annyit kellett eladnom, mint korábban. Sikerült és kiváló döntés volt. Már csak azért is, mert valójában ugyanazt az árut kínáltam…A minőség nem romlott, a partnereink a darabszám növelése mellett döntöttek.

Hogy mi lett az olaszokkal? Azonnal felbontottam a szerződést. A csalás nyilvánvaló volt. Évente kétszer kimentünk hozzájuk gyárlátogatásra, és akkor mindig bevittek egy működő üzembe. Kiderült, akkor már csak az az egy volt, és szinte csak akkor dolgoztak, amikor mi ellenőrizni mentünk…

A leszállított mennyiségből még háromhónapnyival tartoztunk az olaszoknak. Inkább jóváírták, csak büntető feljelentés ne legyen az ügyből...

A történetből tanulva, Kínában helyi minőségellenőröket foglalkoztatunk. Csak nekünk dolgoznak. Ők talán nem csapnak be.