Jelenlegi hely

A harmadik napon jött a sokk

Varga-Szabó Andrea, az Apple PS Hostess Ügynökség Kft. ügyvezetője
365 üzleti történet,Varga-Szabó Andrea
"A zene időben elindult, a díjátadók a megfelelő helyre álltak, senki nem ment keresztbe a kamera előtt"

Ne ess pánikba, tanulj meg rögtönözni! Hallgass meg másokat, de te hozd meg a döntéseid! Na, és persze mindig van megoldás, csak meg kell találni – ezek azok a tapasztalatok, amelyeket a rendezvényszervezésnél megtanultam, és gyökeresen megváltoztatták a munkaszemléletemet.
Amikor felkértek a hostess ügynökség vezetésére, tudtam, mire vállalkozom. Korábban 13 évig a Live Nation közép-kelet európai részlegénél dolgoztam, majd vezettem is a társaságot, rengeteg koncertet szerveztünk. Olyan művészekkel dolgozhattam, mint az AC/DC, Madonna, a Metallica, Tom Jones vagy Rihanna. Amikor kénytelen voltam pályát váltani, azt gondoltam, már mindent tudok a rendezvényszervezésről.

Ehhez képest a 2017-es FINA világbajnokság ideje alatt olyan kihívásokkal találkoztam, melyekkel korábban még soha. A vizes világverseny minden díjátadó rendezvényén az ügynökségünk biztosította azt az ötven csinos, angolul jól beszélő, sportfanatikus díjátadó lányt, akiket háromszáz jelölt közül választottunk ki. A lányokat a ceremóniát irányító nemzetközi cég több órás tréningen készítette fel a munkára. A balatonfüredi nyílt vízi úszóversenyen én is segédkeztem.

Az első díjátadás előtt három próbanapot terveztek a szervezők. Nem értettük, miért kell ennyi idő ahhoz, hogy tizenkét hostessnek megtanítsanak egy alig öt perc alatt elvégezhető feladatot, hiszen több hazai és nemzetközi sportrendezvényen is elláttunk már hasonló feladatot. Igaz, tavaly a világ egyik legjobb ceremóniamesterével dolgoztunk, aki már sok világversenyen felügyelte az élő televíziós közvetítések díjátadásait.

Egy napig csak a koreográfiát gyakoroltuk, zene és kellékek nélkül. Másnap már a tálcákat is használták a hostessek. A harmadik napon végre a felépített színpadon zenével és tévés kamerákkal ment a próba. Na, és ekkor jött a sokk! Kiderült, hogy mindaz, amit addig begyakoroltak a lányok, egyáltalán nem mutat jól a tévében. Nem akartam hinni a fülemnek. A szervezők profizmusát dicséri, hogy mindössze harminc perc alatt úgy átvariálták a műsort, hogy a fennmaradó nagyon rövid időben már csak nagyjából gyakoroltuk a végleges koreográfiát.

Az első díjátadás napján a hostessek hajnaltól profi sminkesekkel, fodrászokkal készülődtek. A gyönyörű ruhák frissen vasalva, a virágok, érmek és az ajándékbabák bekészítve a tálcákra – minden készen állt a bevetésre.

Tökéletesen teljesített mindenki. A zene időben elindult, a díjátadók a megfelelő helyre álltak, senki nem ment keresztbe a kamera előtt, a hostessek végig mosolyogtak, és még a szél sem libbentette fel a szoknyájukat.

Óriási élmény volt egy profi csapat tagjaként megvalósítani egy világra szóló rendezvényt!

 

 

 

Kiemelés:

„A zene időben elindult, a díjátadók a megfelelő helyre álltak, senki nem ment keresztbe a kamera előtt”