Jelenlegi hely

Egyesült álmok

ifj. Chikán Attila, az Alteo Energiaszolgáltató Nyrt. vezérigazgatója
ifj.Chikán Attila, 365 üzleti történet, Alteo
„Én olyan vállalatot akarok vezetni, amiben jól érzem magam munkavállalóként. A mostani felállás már ilyen, de voltak a történetében megugrandó akadályok."

 

Én olyan vállalatot akarok vezetni, amiben jól érzem magam munkavállalóként.

A mostani felállás már ilyen, de voltak a történetében megugrandó akadályok. Mit tegyen a fejlődőben lévő vállalkozás, amikor a növekedés érdekében egyesítik egy kétszer akkora csapattal? Hogy lesz mindebből egység? És közben persze az ügyfelek nem érezhetik meg, hogy te éppen integrálódsz. Ez volt a szakmai életem eddigi legnagyobb változásmenedzsment-kihívása.

Nálunk a budapesti központban az átlagéletkor 39 év körül mozog, tehát attól nem kellett tartanom, hogy olyan embereket „eresztek össze”, akik életkoruknál fogva már rég nem akarnak semmilyen változásról hallani. De így sem volt egyszerű a folyamat, ugyanis a Sinergy-sek kétszer akkora létszámban olvadtak az ALTEO-ba, mint ahányan akkor mi voltunk. Szerencsére, mire eddig eljutottunk, már megtapasztalhattuk, hogyan növekedik organikusan egy jól működő vállalat. Az ALTEO-t anno velem együtt három ember kezdte el építeni, az egybeolvadás idejére viszont már hatvanan voltunk.

A legnagyobb kihívás ezekben az esetekben a céges kultúrák egyesítése. A dilemma nálunk is a mértékekről szólt. Milyen mértékben hagyod meg az érkezőket a saját integritásukban vagy mennyire engeded, hogy ők formálják a szervezetet. Én amellett voltam, hogy egyszerre hagyjuk őket formálni és formálódni, bár tudtam, hogy ezzel a régi ALTEO valamelyest elveszíti az „ártatlanságát”.

Kiemelten fontos volt a folyamatban, hogy a Sinergy legfelsőbb döntéshozóinak megmaradjon a tekintélye. Egyrészt a szakértelmüket nagyra becsültük, másrészt az ő segítségükkel tudtuk a kollégáikat az összefésülésen számukra is biztonságosan átvezetni. Számomra a kulcs ebben az ismerkedési folyamatban a bizalom volt. Fontos volt, hogy lássák, most már egy csapatban játszunk, bíznunk kell egymásban.

A dolgozókat megpróbáltuk az ALTEO-ban megszokott lazább, családias közegbe befogadni, és emellett mindent megtettünk azért, hogy megkönnyítsük a beilleszkedésüket. Ennek érdekében én például előre meghirdetett nyílt fogadóórákat vezettem be, amikor bárki bejöhetett hozzám és kérdezhetett. Vidéken állománygyűléseket tartottunk, családi napot szerveztünk és persze az új kollégákkal való közvetlen munkakapcsolatom is sokat segített. Így sikerült megszokniuk a gondolkozásomat és az általam elképzelt vállalati kultúrát. Emellett egyenlő mértékben választottuk ki a board tagjait a volt Sinergy és az ALTEO vezetők közül. Így alakult ki a ma is működő „Dream Team”. Itt is minden visszajelzésemmel az sugalltam, hogy együtt vagyunk igazán jók, díjazzuk a csapatmunkát. Az egyesített vállalati kultúra azóta is szervesen alakul. Mindent megteszünk azért, hogy ez fejlődjön, és egyre jobb legyen.