Jelenlegi hely

Egy sikeres nap nehéz éjszakája

Adamcsek Angelika, a Multigran Kft. ügyvezető igazgatója
Adamcsek Angelika, 365 üzleti történet
„A feszültség fokozódott. Mi lesz, ha ezzel nagy torlódást okozunk, meg közlekedési káoszt?”

 

Szokványosan indult az a nap is. Ám akkor megjelent a színen egy régi partnerünk, aki segítséget kért. Egy nagy nemzetközi cég áruházát kellett egy éjszaka alatt kiüríteni. Elvállalta a munkát, de nem talált segítőtársakat. Erre a lehetőségre valahogy senki sem ért rá.

Segíteni akartunk, meg izgatott is bennünket a munka. Ez egy olyan nagy feladat volt, ami súrolta teljesítőképességünk határait. Kipróbálhattuk, mire vagyunk képesek. Rövid gondolkodás után, igent mondtunk. Utólag már kicsit úgy is érzem, hogy kalandvágyból…

És rögtön beindítottuk a gépezetet. Helyszíni felmérés, terepfeltárás, árukészlet áttekintése, szállítási útvonalak elemzése. Az áruház lakott környéken volt, tehát az éjszakai munkát a lehető legkisebb zajjal kellett megoldanunk. Fuvarozó cégekkel vettük fel a kapcsolatot, kamionokat béreltünk. Sok gépkocsira volt szükségünk, viszonylag rövid ideig. De ezeket is ütemezni kellett. Csapatokra osztottuk az embereket, a munkát. Olyan volt az egész, mint egy nagy hadművelet. Mindennek szinte percre pontosan stimmelnie kell, különben nem leszünk kész – fogalmaztuk meg. Szinte ezen múlott minden.

A logisztikai terv elkészült, s eljött az a bizonyos nap éjszakára. Az elején flottul haladt a munka. A belső bontásokkal, szállítással gyorsan készen voltunk, ám akkor kiderült, a kamionoknál lassabban megy a bepakolás. És mivel kevés volt a kamionbeálló, néhány jármű már az utcán várakozott. A feszültség fokozódott. Mi lesz, ha ezzel nagy torlódást okozunk, meg közlekedési káoszt?  Szerencsére, éjszaka volt, gyér forgalommal. Ami nappal elképzelhetetlen, az éjszaka kivitelezhető volt. Aggódtunk, hogy valamelyik környékbeli lakónak feltűnik a nagy jövés-menés és megelégeli a hirtelen megnőtt kamionforgalmat. Ezt is megúsztuk. De azért néhány embert átcsoportosítottunk, hogy a kamionok minél kevesebb időt töltsenek ott. Egy idő után elkaptuk a kamiontöltés ritmusát. A megpakolt járművek gyorsan elmentek a kistarcsai telepünkre.  Ott ugyanis még hátravolt a válogatás.  De ez már a munka könnyebb része volt. Ott már nem volt miért izgulni, ott nem szorított a határidő, a kamionoknak is bőven volt hely a várakozásra.

A megadott határidőre elkészültünk. Mindenki elégedett volt. A megbízó örült, hogy a megoldhatatlannak látszó feladatot sikerrel kipipálhatta. Mi meg azért voltunk boldogok, mert egy éjszaka alatt kiderült, hogy vészhelyzetben is összehangolt csapatként tudunk működni. Ez az éjszaka felért száz csapatépítő tréninggel! Élesben ment, tétje volt. Azóta többször emlegettük azt a nehéz éjszakát. Amikor már izgalomra, új kihívásra vágyunk, vagy egy kis bizsergésre, felidézzük az eseményeket. És újra büszkék vagyunk, magunkra. Megcsináltuk!