Jelenlegi hely

Csak tiszta lapokkal

Csepregi Ottó, a FlexLink Systems Kft. volt cégvezetője, a 3rdGEN Zrt. alapítója
Csepregi Ottó, 365 üzleti történet
„Hirtelen csend lett. Mi van? Nyertünk és nem tudjuk megcsinálni? Ez hogyan fordulhat elő?”

 

Amit gondolok, azt mondom. Amit mondok, azt csinálom. Nincs eltérés a tettek és a szavak között. Tiszta lapokkal játszom. Ha nem így tennék, nem lennék az, aki ma ezeket a sorokat írja. Ennek megfelelően éltem eddig, és ezen nem szeretnék változtatni ezután sem.

Három hónapja voltam a FlexLink-nél. Kezdtem átlátni a működést, de a folyamatokat teljesen nem ismertem. A munkatársakra hagyatkoztam, akik évek óta dolgoztak már a cégnél. Akkoriban egy 250 ezer eurós munkára adhattunk mi is ajánlatot. Párszáz-milliós árbevételű cégnél ez komoly lehetőség. Az értékesítő sokat dolgozott az ajánlaton, s végül annyira jól alakultak a dolgok, hogy megnyertük a tendert. Volt öröm a vállalatnál!

Folyamataink szerint, a megrendelést át kell adni a projekt csapatnak, mert onnantól ők felelnek a végrehajtásért. A megnyert ajánlattal a kézben, le is ültünk az átadást lebonyolítani. Mi még örömmámorban, a projektesek kissé borús hangulatban. Nem értettük, mi a baj. A harmadik mondat azonban belehasított a levegőbe: ez a projekt nem valósítható meg az aláírtak szerint! Hirtelen csend lett. Mi van? Nyertünk és nem tudjuk megcsinálni? Ez hogyan fordulhat elő? – cikáztak a gondolatok a fejemben, de csak annyit kérdeztem: miért nem? És ez miért csak most derül ki?

Nem volt hangos szóváltás, sem egymásra mutogatás. Az derült ki, hogy az ajánlatkészítők előzetesen nem egyeztettek a kivitelezőkkel. Nyerni akartunk, óvatlanok voltunk. Hirtelen leizzadtam. Három hónapja vagyok itt, van egy aláírt 250 ezer eurós megrendelésünk, amit már visszaigazoltunk, ez tuti kötbér, bírság, és még nem is tudom mennyi veszteség, és befektetett munkaóra.

Tudtam, itt nincs jó megoldás. Legfeljebb… Számot vetettem az eltöltött három hónapommal, ami egy elrontott üzlettel akár véget is érhet…

Egyszer találkoztam azelőtt a tenderkiíró cég vezetőjével, nem ismertem közelebbről. Bejelentkeztem hozzá. Nem volt más választás, színt vallottam. Elrontottuk az ajánlatot, ebben a formában nem fog működni. De tudunk egy jobb megoldást… Az ügyvezető figyelmesen hallgatott, majd kezet fogott velem. Sok elrontott kivitelezéssel találkozott, sok magyarázatot, kisebb-nagyobb hazugságot hallott már arról, miért nem sikerült egy-egy vállalás, de olyan még nem volt a praxisában, hogy valaki magára vállalta volna a hibát. Értékelte az őszinteséget. Adott egy új esélyt.

Azóta is beszállítói vagyunk ennek a baromfi-feldolgozó cégnek. Kiderült, ugyanazt az elvet valljuk: csak tiszta lapokkal érdemes játszani az üzletben is. Hibázni lehet, hazudni nem.