Jelenlegi hely

Azért a nőkkel sokkal jobb…

Králik György, az Orgware Kft. tulajdonos-ügyvezetője
Králik György, 365 üzleti történet
"A női agy empatikus és élénken reagál a konfliktusokra, szereti hosszan elemezni a kialakult helyzetet. Ezzel szemben a férfi agy szeret rendszerezni és a problémák megoldására törekszik-"

 

A jelenlegi magyar személyi jövedelemadó rendszer kezdete 1988. január 1. Cégünk már 1987-ben készült erre és egy munkaügyi, bérszámfejtési szoftvert fejlesztettünk, értékesítettünk. Akkoriban ritkaság volt a számítástechnikai, IT-vállalkozás és szinte csak férfiak dolgoztak benne. Igen kevés hölgyet foglalkoztatott a szakma, illetve aki itt volt, az szinte kivétel nélkül férfias gondolkozásúnak számított.

A 90-es években több mint egy éven át dolgoztam én is egy kitűnő programozó-informatikus hölggyel egy vidéki városban. Ő gondolkozásában és öltözködésében is férfias volt, szerető családdal, vagyis jó házasságban gyerekekkel. Hogy mit jelent a férfias gondolkozás? A megértést segíti Simon Baron-Cohen professzor 2003 évben megjelent tanulmánya, amely szerint a női agy empatikus és élénken reagál a konfliktusokra, szereti hosszan elemezni a kialakult helyzetet. Ezzel szemben a férfi agy szeret rendszerezni és a problémák megoldására törekszik. Az őskorban a férfiak vadásztak, a vadak elejtésére, vagyis egy probléma megoldására koncentráltak. A nők az otthon melegére vigyáztak, miközben számtalan dologra, személyre például több gyerekre kellett egy időben figyelniük.

Az egy dologra koncentrálás és a minden körülmények között a megoldásra törekvés képessége kell ahhoz, hogy valaki jó szoftverfejlesztő legyen. Ebben az időben (rutintalanul) azt gondoltuk, hogy aki fejleszti a szoftvert, az ért legjobban hozzá, az tudja legjobban betanítani a programokat, segíteni az elakadt ügyfelet. Ennek megfelelően a 90-es években IT-s területen nem csak nálunk férfiuralom volt. Szép időszak volt amúgy, egyre több ügyfelünk lett, sikeresek voltunk anyagilag is és rendkívül lelkesek. Így telt el tíz év, majd 2000. elején megtudtuk, hogy egy ügyfelünknél a legügyesebb bérszámfejtő hölgy, aki a csoportvezető is volt, állást keres. Egyik éleslátású férfi kollégám győzködött, hogy próbáljuk ki, vegyük fel. Megtettük. Először nehezen érzett rá, hogyan is bánjon velünk, csupa férfival, de az empátia csodákra képes. Gyorsan beilleszkedett, ügyesebben bánt az ügyfelekkel, sokkal jobban kommunikált a vonal másik felén lévő, egyébként jellemzően női munkaügyessel, bérszámfejtővel.

Megtört a jég. Ezután sorra vettük fel a többi kolléganőt. Kiderült, nagyon jól együtt tudunk dolgozni. Kiegészítjük egymást. Egyikük se lett programozó vagy igazi probléma-megoldó, de például kommunikációban verhetetlenek.  

Kiderült, egy IT cégben is szükség van mindkét nemre, mert mindenki a maga erősségét tudja hozni.  Van viszont egy fontos tapasztalatom: egy női kolléga sose mondja, hogy nem volt ideje a feladatra, mert a kiadott munkát mindig elvégzi. Nem is értem, hogyan csinálják.